Airco Installatie Pieterzijl

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2023? De juiste airco kopen in Pieterzijl draagt bij aan extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl bekijk je handige info over de velerlei soorten systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien bekijk je gegevens van lokale installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Pieterzijl

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Pieterzijl. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Pieterzijl voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze website zoek jij eenvoudig lokale installateurs. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-pieterzijl-9844

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Pieterzijl (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installatie experts kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In de lijst hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Pieterzijl (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Grijpskerk, Niezijl, Den Horn, Aduard, Lettelbert.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Check de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. We kennen meerdere producten die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Pieterzijl: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Pieterzijl: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Pieterzijl.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een prettige gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1175.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en scholen.

Goedkoopste airco september 2023 incl. plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Pieterzijl zijn heel divers. De kosten wisselen per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken we een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Pieterzijl. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemOmschrijvingInvestering
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €2045
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2180 – €2975
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1170 – €2250
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€360 – €800
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€185 – €635
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Pieterzijl.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is te gebruiken a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval een airco monteren door een erkende installateur in Pieterzijl. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje kan men berekenen met diverse posten. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Verder heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van ongeveer €80 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van a-merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem vraagt bij benadering 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Pieterzijl. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt o.a. naar condensor, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie