Airco Installatie Den Horn

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Den Horn zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website vind je nuttige tips en info over de diverse type producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens tref je gegevens van geschikte monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Den Horn

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Den Horn. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Den Horn voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij eenvoudig populaire installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-den-horn-9832

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in Den Horn (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installateurs kunnen overal een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Verder dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Den Horn (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Aduard, Lettelbert, Lucaswolde, Niekerk, Oldekerk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Check de beste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, of op je werk. We onderscheiden meerdere uitvoeringen die je kunt toepassen. In onderstaande tekst bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Mede is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Den Horn: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant kent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Den Horn: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Den Horn.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een merkbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1025.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1475.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2024 met monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Den Horn zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen kunnen afwijken per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven we een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Den Horn. De prijzen houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1175 – €1955
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2210 – €2955
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1160 – €2295
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €405 – €845
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €185 – €650
Tabel met de prijzen van airconditioning in Den Horn.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen via de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval de airco installeren door een STEK installateur in Den Horn. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels vele factoren. Ten eerste het advies, de airco en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan plusminus €80 tot €290 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Den Horn. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt bijv. naar verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie