Airco Installatie Niekerk

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Niekerk levert jou een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website faciliteren we bruikbare tips en adviezen over de velerlei soorten producten en een handig keuzeadvies. Eveneens verstrekken wij gegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Niekerk

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Niekerk. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Niekerk voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website bekijk je snel en simpel gespecialiseerde vakmannen. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-niekerk-9822

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Niekerk (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige montage experts kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem maken. Ook staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In deze tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Niekerk (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oldekerk, Enumatil, Briltil, Noordhorn, Garmerwolde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit meerdere producten die je kunt toepassen. Hieronder check je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco in het plafond.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en de toenemende energierekening. Bovendien moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Niekerk: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Niekerk: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco voor caravan en camper.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Niekerk.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, erg stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Niekerk variëren enorm. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel lees je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Niekerk. De prijzen houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeBeschrijvingKosten
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1160 – €2020
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2200 – €2945
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1145 – €2210
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €435 – €895
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€150 – €655
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Niekerk.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is aan te zetten door middel van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Niekerk. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Ook noemen we nog meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met plusminus €85 tot €290 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties vragen meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem moet zo’n 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Niekerk. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie