Airco Installatie Noordhorn

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Noordhorn zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl verzamel je handige info over de verscheidene type systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens bekijk je gegevens van regionale installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een appartement installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Noordhorn

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Noordhorn. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Noordhorn voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij eenvoudig goede installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-noordhorn-9804

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Noordhorn (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem inregelen. Bovendien dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. Hieronder in de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Noordhorn (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Garmerwolde, Thesinge, Sint Annen, Woltersum, Lellens.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan veel verschillende soorten systemen die je kunt toepassen. Hierna vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s zonder afvoer.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Tevens is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Noordhorn: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Noordhorn: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Kanaal Airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1250. Een goedkoop airco systeem in Noordhorn.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een merkbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Noordhorn kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten variëren per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen essentieel. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht check je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Noordhorn. De tarieven houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, vullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1210 – €2010
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2190 – €2930
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1125 – €2285
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€435 – €850
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €700
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Noordhorn.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is te gebruiken a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner installeren door een erkende installateur in Noordhorn. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel gewoon. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje hangt af van velerlei aspecten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: het periodieke onderhoud. Tevens noemen we nog een stijgend energieverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op een €95 tot €275 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De professionele modellen vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van a-merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt plusminus 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Noordhorn. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert inspecteert o.a. verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie