Airco Installatie Warfstermolen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Warfstermolen levert jou een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier bekijk je goede tips en adviezen over de velerlei type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bieden wij adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Warfstermolen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Warfstermolen. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Warfstermolen voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina check jij snel en simpel geschikte installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-warfstermolen-9852

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Warfstermolen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen overal het juiste klimaatsysteem aanleggen. Ook regelen ze het onderhoud en afvullen. In het overzicht hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Warfstermolen (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Burum, Visvliet, Pieterzijl, Grijpskerk, Niezijl.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur thuis of op kantoor. We onderscheiden veel verschillende soorten producten die je kunt toepassen. Hierna check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco’s voor restaurants.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Warfstermolen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Warfstermolen: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco onderhoud.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Warfstermolen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1200.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Warfstermolen zijn nogal verschillend. De prijzen verschillen per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande overzicht check je een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Warfstermolen. De tarieven houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1220 – €1955
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2195 – €2925
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1205 – €2255
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €390 – €900
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€160 – €665
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Warfstermolen.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat de airco installeren door een goede installateur in Warfstermolen. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. diverse factoren. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Bovendien noemen we nog een toenemend stroomverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €70 tot €250 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes vragen meer stroom dan de kleine modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt ongeveer 1,50 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Warfstermolen. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert controleert onder andere naar verdamper, condensor, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie