Airco Installatie Grijpskerk

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Grijpskerk draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bieden wij uitgebreide tips en informatie over de diverse type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens vind je contactgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Grijpskerk

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Grijpskerk. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Grijpskerk voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij binnen no-time lokale installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-grijpskerk-9843

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Grijpskerk (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Verder zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de onderstaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Grijpskerk (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Niezijl, Den Horn, Aduard, Lettelbert, Lucaswolde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Offertes van de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen verscheidene modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Zolder airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is het qua kosten een interessante investering. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Grijpskerk: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Grijpskerk: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco installatie.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Grijpskerk.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Grijpskerk laten een grote variatie zien. De kosten variëren per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst hieronder geven wij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Grijpskerk. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1165 – €1970
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2165 – €2935
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1140 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€385 – €810
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€235 – €685
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Grijpskerk.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door middel van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een warm huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner monteren door een STEK installateur in Grijpskerk. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het periodieke onderhoud. Bovendien heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je een €85 tot €295 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan de kleine modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Grijpskerk. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als compressor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie