Airco Installatie Niezijl

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Niezijl zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Via onze adviseurs faciliteren we nuttige tips over de verscheidene soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede bieden wij adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in huis installeren gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Niezijl

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Niezijl. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Niezijl voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij binnen no-time professionele vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-niezijl-9842

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Niezijl (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem installeren. Verder staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna zoek je showrooms en airco monteurs in Niezijl (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Den Horn, Aduard, Lettelbert, Lucaswolde, Niekerk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. Er bestaan allerlei uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. Hierna lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Niezijl: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering heeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Niezijl: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco voor de Horeca.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Niezijl.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een fijne koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1225.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Niezijl variëren enorm. De prijzen wisselen per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. Hieronder in de tabel geven wij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Niezijl. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, navullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeBeschrijvingPrijzen
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1210 – €1980
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2155 – €2940
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1110 – €2280
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €405 – €875
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €185 – €685
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Niezijl.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee units: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is te gebruiken a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een heet huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Niezijl. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. velerlei factoren. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Ook heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Ga maar uit van ongeveer €95 tot €295 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem benodigd ruwweg 1,35 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Niezijl. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist checkt o.a. verdamper, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie