Airco Installatie Burum

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? Een goed werkende airco kopen in Burum levert jou extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier bekijk je waardevolle tips en adviezen over de diverse type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens check je contactgegevens van erkende montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Burum

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Burum. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Burum voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website zoek je probleemloos geschikte installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-burum-9851

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Burum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Burum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Visvliet, Pieterzijl, Grijpskerk, Niezijl, Den Horn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden een aantal verschillende apparaten die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is dit het meest goedkope systeem. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Burum: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Burum: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te installeren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Burum.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoren en scholen.

Goedkoopste airco februari 2024 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Burum lopen zeer uiteen. De totale kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het overzicht hieronder vind jij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Burum. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, vullen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelOmschrijvingPrijzen
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1160 – €1960
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2215 – €2905
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1115 – €2260
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €425 – €890
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €190 – €635
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Burum.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel zo’n airco installeren door een goede installateur in Burum. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende bouwstenen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Dit schatten we op een €75 tot €275 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van populaire merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem benodigd ongeveer 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Burum. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie