Airco Installatie Maarke-Kerkem

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Maarke-Kerkem biedt een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Hier bekijk je bruikbare tips en adviezen over de beste systemen in België en bieden wij een handige keuzegids. Mede verstrekken wij de gegevens van regionale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Maarke-Kerkem

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Maarke-Kerkem. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Maarke-Kerkem voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal vind je probleemloos professionele installatiebedrijven. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-maarke-kerkem-9680

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Maarke-Kerkem (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Bovendien regelen ze het benodigde onderhoud. In het onderstaande overzicht vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Maarke-Kerkem (gemeente Maarkedal, provincie Oost Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Etikhove, Sint-Maria-Horebeke, Sint-Kornelis-Horebeke, Parike, Zegelsem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn meerdere units die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Maarke-Kerkem: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Maarke-Kerkem: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Multi split airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook een optie voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1375. Een goedkoop airco systeem in Maarke-Kerkem.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Maarke-Kerkem zijn heel divers. De onkosten kunnen afwijken per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Maarke-Kerkem. De kosten zijn zonder jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingKosten
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1230 – €2050
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2135 – €2980
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1175 – €2265
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€350 – €890
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€190 – €665
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Maarke-Kerkem.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is aan te zetten aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airco monteren door een erkende installateur in Maarke-Kerkem. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs kan men berekenen met velerlei bouwstenen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Bovendien heb je te maken met een grotere stroomvraag met als gevolg een iets hogere energienota. Dit schatten we op plusminus €85 tot €295 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig dan de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van marktleiders als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem benodigd om en nabij de 1,45 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Maarke-Kerkem. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie