Airco Installatie Parike

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een airco kopen in Parike draagt bij aan extra verkoeling thuis of op kantoor. Hier lees je nuttige tips en informatie over de meest gebruikte soorten apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook verstrekken wij adres- en contactgegevens van erkende installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Parike

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Parike. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Parike voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij snel & eenvoudig gespecialiseerde installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-parike-9661

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Parike (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Verder zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema bekijk je showrooms en airco monteurs in Parike (gemeente Brakel, provincie Oost Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Zegelsem, Sint-Maria-Oudenhove, Opbrakel, Nederbrakel, Michelbeke.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan veel verschillende soorten units die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Plafond Airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Parike: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Parike: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezevind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco Offerte.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Parike.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een prettige gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Parike variëren enorm. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Parike. De prijzen houden geen rekening met onderhoudsinterval, navullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1150 – €1995
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2160 – €2965
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1160 – €2215
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €405 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€240 – €600
Schema met de tarieven van aannemers airconditioning in Parike.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een betrouwbare installateur in Parike. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De uiteindelijke prijs hangt af van diverse bouwstenen. Natuurlijk het advies, de airco en de montagekosten. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op €85 tot €275 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van de bekende merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een normaal koelsysteem rekent plusminus 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Parike. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur inspecteert o.a. verdamper, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie