Airco Installatie Sint-Maria-Horebeke

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Sint-Maria-Horebeke kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina check je nuttige tips en informatie over de verscheidene type modellen in België en een handig keuzeadvies. Ook faciliteren we gegevens van geschikte monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Sint-Maria-Horebeke

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Sint-Maria-Horebeke. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Sint-Maria-Horebeke voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref jij eenvoudig deskundige vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-sint-maria-horebeke-9667

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Sint-Maria-Horebeke (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Ook zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de onderstaande tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Sint-Maria-Horebeke (gemeente Horebeke, provincie Oost Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sint-Kornelis-Horebeke, Parike, Zegelsem, Sint-Maria-Oudenhove, Opbrakel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Check de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn een aantal verschillende uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Sint-Maria-Horebeke: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Sint-Maria-Horebeke: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezevind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Plafond Airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Sint-Maria-Horebeke.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een constante gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Sint-Maria-Horebeke variëren enorm. De onkosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de onderstaande tabel lees je een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sint-Maria-Horebeke. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1200 – €1960
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2225 – €2935
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1185 – €2250
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €355 – €805
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€190 – €655
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Sint-Maria-Horebeke.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een warme woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Sint-Maria-Horebeke. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door meerdere onderdelen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Verder moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €80 tot €290 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor een hele woning hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een normaal koelsysteem moet om en nabij de 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Sint-Maria-Horebeke. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert inspecteert o.a. verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie