Airco Installatie Munnekezijl

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? De juiste airco kopen in Munnekezijl levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier verzamel je waardevolle tips over de verscheidene soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast faciliteren we contactgegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Munnekezijl

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Munnekezijl. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Munnekezijl voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website tref je zonder gedoe erkende installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-munnekezijl-9853

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Munnekezijl (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Verder regelen ze onderhoud en service. Hieronder in de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Munnekezijl (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Warfstermolen, Burum, Visvliet, Pieterzijl, Grijpskerk.

NaamAdresPostcodePlaats
Horeca KoeltechniekHans Lodeizenstraat 289745DSGroningen
Haijkens & Haijkens KoeltechniekZeewinde 99738AMGroningen
Hamersma InstallatiesBekemaheerd 759737PRGroningen
Opsomming met airco montagebedrijven Munnekezijl vergelijken

Een koelere woning?

Check de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit meerdere modellen die geschikt kunnen zijn. Bijgaand check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco montage.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Munnekezijl: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Munnekezijl: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezekan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco reparatie.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Munnekezijl.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Munnekezijl liggen nogal uiteen. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het schema hierna geven we een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Munnekezijl. De getoonde prijzen houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigingskosten en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingInvestering
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €1970
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2210 – €2965
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1115 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €355 – €895
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€205 – €680
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Munnekezijl.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kun je aan en uitzetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een warme woning in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct een airconditioner monteren door een erkende installateur in Munnekezijl. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs bestaat uit diverse posten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Verder krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Ga maar uit van een €80 tot €310 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per systeem en koelvermogen. De zware systemen verbruiken meer elektriciteit vergeleken met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent om en nabij de 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Munnekezijl. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie