Airco Installatie Stabroek

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Stabroek levert jou extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal bieden wij praktische tips over de velerlei soorten modellen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens tref je adressen van – in de buurt actieve – montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Stabroek

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Stabroek. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Stabroek voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij razendsnel gecertificeerde installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-stabroek-2940

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Stabroek (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem maken. Verder regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de vergelijker hieronder tref jij showrooms en airco monteurs in Stabroek (gemeente Stabroek, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Brasschaat, Kalmthout, Essen, Schoten, Bornem.

FirmaAdresPostcodePlaats
Grob WouterMolensteeg 72940Stabroek
Dubois MarkZwemdoklei 882930Brasschaat
ClimashopHoge Kaart 3/A2930Brasschaat
Opsomming met airco montagebedrijven Stabroek vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden verscheidene uitvoeringen die je kunt kiezen. In de volgende paragraaf bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco onderhoud.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Stabroek: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Stabroek: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Inbouw airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Stabroek.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Stabroek kunnen flink uiteen lopen. De kosten variëren per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel verstrekken wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Stabroek. De getoonde prijzen zijn excl. onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingOnkosten
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1155 – €2050
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2940
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1115 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €420 – €875
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€230 – €615
Overzicht met de tarieven van aannemers airconditioning in Stabroek.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warme woning in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airconditioner installeren door een STEK installateur in Stabroek. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt vastgesteld door verschillende factoren. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de plaatsingskosten. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met plusminus €75 tot €285 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt circa 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Stabroek. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar compressor, condensor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie