Airco Installatie Kalmthout

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Kalmthout levert jou een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs vind je nuttige info over de velerlei type oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien verstrekken wij gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kalmthout

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Kalmthout. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Kalmthout voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Op deze pagina tref je snel en simpel erkende vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-kalmthout-2920

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Kalmthout (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem maken. Tevens kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. Hieronder in de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Kalmthout (gemeente Kalmthout, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Essen, Schoten, Bornem, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
JAVADORijkmakerlaan 192910Essen
Quality EnvironmentDeuzeldlaan 362900Schoten
I V SJozef Hendrickxstraat 662900Schoten
Gegevens van airco montagebedrijven Kalmthout vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit diverse soorten units die je kunt kiezen. Hierna check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Kalmthout: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Kalmthout: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco zonder slang.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Kalmthout.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een fijne koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1175.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Kalmthout laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de lijst hieronder tref jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Kalmthout. De tarieven houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelToelichtingTarieven
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1205 – €1960
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2195 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €420 – €895
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€225 – €620
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Kalmthout.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten middels een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner monteren door een professionele installateur in Kalmthout. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarnaast een onderhoudscontract. Bovendien krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met plusminus €85 tot €265 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van a-merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem vraagt ongeveer 1,45 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Kalmthout. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt o.a. naar expansieventiel, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie