Airco Installatie Ulicoten

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een airco kopen in Ulicoten resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal tref je belangrijke info over de beste soorten systemen en een handig keuzeadvies. Ook verzamel je contact- en adresgegevens van geschikte installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ulicoten

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Ulicoten. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ulicoten voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij snel en simpel geschikte installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-ulicoten-5113

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Ulicoten (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem installeren. Verder dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In de tabel hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Ulicoten (gemeente Baarle-Nassau, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als s Gravenmoer, Hulsel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Oost West en Middelbeers.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling thuis of op kantoor. We onderscheiden meerdere uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Kanaal Airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Ulicoten: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Ulicoten: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Zolder airco’s.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Ulicoten.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een beheersbare koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en winkels. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief plaasen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Ulicoten zijn nogal verschillend. De onkosten wisselen per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande overzicht geven we een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Ulicoten. De getoonde kosten zijn exclusief onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1185 – €1960
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2150 – €2905
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1120 – €2285
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €360 – €885
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €215 – €670
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Ulicoten.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Ulicoten. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs wordt bepaald door vele factoren. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Denk dan aan €70 tot €285 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt grofweg 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Ulicoten. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie