Airco Installatie Kessel

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Kessel biedt een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs verstrekken wij concrete tips en informatie over de beste soorten producten en een handig keuzeadvies. Mede check je de gegevens van erkende installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Kessel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Kessel. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Kessel voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je probleemloos professionele monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-kessel-5995

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een bekwaam installatiebedrijf in Kessel (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installatiepartners mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast staan ze open voor het benodigde onderhoud. In onderstaand overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Kessel (gemeente Peel en Maas, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Maasbree, Baarlo, Helden, Egchel, Beringe.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit meerdere apparaten die men kan installeren. In het gedeelte hierna bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Koelcapaciteit.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Kessel: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit twee delen: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kessel: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco Offertes.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Kessel.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco september 2023 incl. plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Kessel variëren enorm. De tarieven wisselen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de vergelijker hieronder tref je een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Kessel. Deze prijsindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1190 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2125 – €2940
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1175 – €2295
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€425 – €870
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €185 – €695
Tabel met de tarieven van airconditioning in Kessel.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner kun je aan en uitzetten via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een erg hete woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Kessel. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een huis kunnen koelen of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs komt tot stand door een aantal factoren. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een grotere stroomvraag en daarbij een iets hogere energienota. Denk dan aan plusminus €95 tot €290 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De zware modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van populaire merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt ongeveer 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Kessel. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De installateur inspecteert o.a. expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie