Airco Installatie Wijchmaal

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Wijchmaal kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website bieden wij nuttige tips en info over de beste soorten oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook tref je gegevens van geschikte monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Wijchmaal

De temperaturen in België veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Wijchmaal. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Wijchmaal voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website zoek je binnen no-time lokale vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-wijchmaal-3990

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Wijchmaal (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installatie experts kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem inregelen. Ook zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In het onderstaande schema bekijk je showrooms en airco monteurs in Wijchmaal (gemeente Peer, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Kleine-Brogel, Grote-Brogel, Heppen, Tongerlo, Opitter.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Vind de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn allerlei producten waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Kanaal Airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Wijchmaal: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Wijchmaal: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Voordeligste airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te plaatsen, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Wijchmaal.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1350.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Wijchmaal laten een grote variatie zien. De onkosten wisselen per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het onderstaande schema tref jij een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Wijchmaal. De kosten zijn zonder onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1185 – €1985
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2165 – €2905
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1200 – €2295
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €400 – €830
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€195 – €685
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Wijchmaal.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct de airconditioner installeren door een professionele installateur in Wijchmaal. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende factoren. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je plusminus €70 tot €310 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type opstelling en koelvermogen. De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem benodigd grofweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Wijchmaal. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman checkt o.a. expansieventiel, compressor, verdamper, condensor.

Plaats een reactie