Airco Installatie Peer

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Peer zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website faciliteren we handige tips over de verschillende soorten systemen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens faciliteren we gegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Peer

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Peer. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Peer voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij probleemloos gespecialiseerde installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-peer-3990

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Peer (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame monteurs kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem integreren. Ook kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. Hieronder in de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Peer (gemeente Peer, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Tessenderlo, Leopoldsburg, Bree, Bocholt, Ham.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
VandijckIndustrieweg 183990Peer
ElphekoSchutpenning 33980Tessenderlo
Frema Total projectsIndustrieweg 493980Tessenderlo
Tabel met airco montagebedrijven Peer vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit allerlei apparaten waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Zolder airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Peer: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model bestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Peer: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezetref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco acties.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Peer.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2022 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Peer liggen nogal uiteen. De onkosten variëren per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen prijsbepalend. Als je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgesloten overzicht geven we een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Peer. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, navullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelToelichtingOnkosten
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1220 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2135 – €2985
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1190 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €440 – €865
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€190 – €650
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Peer.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is te gebruiken via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat dan direct de airconditioner installeren door een STEK installateur in Peer. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs wordt bepaald door meerdere bouwstenen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €85 tot €275 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem benodigd plusminus 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Peer. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie