Airco Installatie Leopoldsburg

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Leopoldsburg levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website faciliteren we bruikbare tips en informatie over de velerlei type modellen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens tref je de gegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Leopoldsburg

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Leopoldsburg. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Leopoldsburg voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze vergelijker check jij razendsnel de beste vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-leopoldsburg-3970

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Leopoldsburg (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Ook regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna zoek je showrooms en airco monteurs in Leopoldsburg (gemeente Leopoldsburg, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Bree, Bocholt, Ham, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel.

NaamAdresPostcodePlaats
Verheyen W Koeling ElektroOpitterkiezel 1953960Bree
Peeters & ZnIndustrieterrein Kanaal-Noord 14233960Bree
Kenis Peter AutomatiseringPeerderbaan 13133960Bree
Tabel met airco montagebedrijven Leopoldsburg vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit verscheidene units die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Leopoldsburg: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Leopoldsburg: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Kleinste airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Leopoldsburg.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een aangename koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco mei 2022 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Leopoldsburg lopen zeer uiteen. De totale kosten zijn weer anders per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan wanneer je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel lees je een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Leopoldsburg. Deze prijsindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortToelichtingTarieven
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €1965
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2170 – €2900
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2230
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€445 – €885
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€220 – €675
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Leopoldsburg.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kan men activeren door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco monteren door een goede installateur in Leopoldsburg. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door meerdere aspecten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €70 tot €295 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom dan instap-modellen. De moderne airco’s van a-merken als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt ruwweg 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Leopoldsburg. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman controleert onder andere naar verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie