Airco Installatie Bree

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Bree draagt bij aan een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker faciliteren we bruikbare tips over de diverse soorten toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast faciliteren we adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Bree

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal Belgen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Bree. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Bree voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je binnen no-time goede vakmannen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-bree-3960

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Bree (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Tevens regelen ze vacumeren en onderhoud. Hieronder in de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Bree (gemeente Bree, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Bocholt, Ham, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel.

FirmaAdresPostcodePlaats
Verheyen W Koeling ElektroOpitterkiezel 1953960Bree
Peeters & ZnIndustrieterrein Kanaal-Noord 14233960Bree
Kenis Peter AutomatiseringPeerderbaan 13133960Bree
Contactgegevens van airco montagebedrijven Bree vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. We onderscheiden allerlei uitvoeringen die men kan installeren. In onderstaande tekst check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Bree: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Bree: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Stilste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Bree.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een merkbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Bree laten een grote variatie zien. De kosten wisselen per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht geven wij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Bree. Deze prijsindicaties zijn exclusief periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1205 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2200 – €2915
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1130 – €2295
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €430 – €855
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€250 – €600
Schema met de tarieven van aannemers airconditioning in Bree.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warme woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel de airconditioner monteren door een professionele installateur in Bree. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Tevens noemen we nog meer elektriciteitsgebruik en dus een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €75 tot €255 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig dan eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van de bekende merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt plusminus 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Bree. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie