Airco Installatie Bocholt

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2022? Een goed werkende airco kopen in Bocholt kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we bruikbare tips en adviezen over de velerlei type modellen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook verstrekken wij adres- en contactgegevens van erkende specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Bocholt

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Bocholt. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Bocholt voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website bekijk je binnen no-time populaire installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-bocholt-3950

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Bocholt (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montage experts mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem integreren. Tevens zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Bocholt (gemeente Bocholt, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Ham, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel, Pelt.

FirmaAdresPostcodePlaats
Icetech GroupTruibroek 693945Ham
Broux FreddyComansweg 733940Hechtel
e³vKonijnenpijp 893920Lommel
Overzicht met airco montagebedrijven Bocholt vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen een aantal verschillende producten die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Bocholt: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Bocholt: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezebespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Zuinigste airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Bocholt.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een merkbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Bocholt lopen zeer uiteen. De kosten fluctueren sterk per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht bieden wij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Bocholt. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1175 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2130 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1195 – €2210
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €870
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €230 – €610
Lijst met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Bocholt.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten via een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warme woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Bocholt. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €80 tot €250 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem moet grofweg 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Bocholt. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie