Airco Installatie Lommel

Wil je het graag koel houden in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Lommel levert jou een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal lees je handige tips en adviezen over de velerlei type modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook bieden wij contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Lommel

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Lommel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Lommel voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij snel en simpel populaire installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-lommel-3920

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Lommel (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montage experts kunnen overal het juiste klimaatsysteem inregelen. Voorts regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Lommel (gemeente Lommel, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Pelt, Gingelom, Heers, Nieuwerkerken, Borgloon.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn verscheidene modellen die je kunt kiezen. Bijgaand bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Lommel: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeemkent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Lommel: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Lommel.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Lommel zijn heel divers. De aanschafprijzen verschillen per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de bijgaande tabel verstrekken wij een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Lommel. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1150 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €2940
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1180 – €2280
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€350 – €840
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€240 – €670
Schema met de prijzen van aannemers airconditioning in Lommel.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan men activeren middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een erg hete woning in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Lommel. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs hangt af van diverse onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €80 tot €310 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van a-merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem gebruikt ongeveer 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan je zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Lommel. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.

Plaats een reactie