Airco Installatie Peel en Maas

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Peel en Maas levert een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina verzamel je concrete informatie over de verscheidene type oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast check je adressen van lokale montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Peel en Maas

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Peel en Maas. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Peel en Maas voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website check jij razendsnel betrouwbare vakmannen. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-peel-en-maas-5988

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Peel en Maas (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montage experts kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem inregelen. Ook regelen ze vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema vergelijk je showrooms en airco monteurs in Peel en Maas (gemeente Peel en Maas, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Beesel, Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, of op je werk. We onderscheiden veel verschillende soorten units die je kunt toepassen. Hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Peel en Maas: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Peel en Maas: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Vaste Airco.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Peel en Maas.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een merkbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Peel en Maas lopen zeer uiteen. De prijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het volgende schema check jij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Peel en Maas. De tarieven zijn excl. onderhoudsinterval, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingTarieven
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1165 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2225 – €2920
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1195 – €2275
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€355 – €890
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€235 – €670
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Peel en Maas.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airco monteren door een erkende installateur in Peel en Maas. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs hangt af van verschillende posten. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Ook krijg je te maken met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €70 tot €250 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type systeem en rendement / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem moet grofweg 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan je zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Peel en Maas. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt o.a. naar condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie