Airco Installatie Horst aan de Maas

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2023? De juiste airco kopen in Horst aan de Maas draagt bij aan extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker faciliteren we praktische informatie over de meest gebruikte soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook vind je gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Horst aan de Maas

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Horst aan de Maas. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Horst aan de Maas voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website check je snel geschikte installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-horst-aan-de-maas-5865

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Horst aan de Maas (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Bovendien dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In onderstaand overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Horst aan de Maas (gemeente Horst aan de Maas, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer, Venray.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vind de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen allerlei producten die men kan installeren. Hierna vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en het hoge stroomverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Horst aan de Maas: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Horst aan de Maas: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco aanbiedingen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Horst aan de Maas.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een merkbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Horst aan de Maas zijn heel divers. De onkosten verschillen per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel check jij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Horst aan de Maas. De getoonde tarieven zijn exclusief het onderhoud, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1235 – €2030
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2200 – €2905
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1115 – €2265
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€350 – €850
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€250 – €675
Tabel met de tarieven van airconditioning in Horst aan de Maas.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Horst aan de Maas. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje hangt af van een aantal bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de installatiekosten. Daarnaast het standaard onderhoud. Tevens moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je een €85 tot €270 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen vragen meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt circa 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Horst aan de Maas. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De vakman inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie