Airco Installatie Maasdriel

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? De juiste airco kopen in Maasdriel draagt bij aan een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina vind je praktische tips en adviezen over de beste soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens lees je adres- en contactgegevens van erkende installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Maasdriel

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Maasdriel. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Maasdriel voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref je zonder gedoe ervaren installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-maasdriel-5855

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Maasdriel (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montagepartners kunnen overal het juiste klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je showrooms en airco monteurs in Maasdriel (gemeente Maasdriel, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Sint Anthonis, Boxmeer, Venray, Deurne, Laarbeek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit meerdere systemen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Maasdriel: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Maasdriel: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Design airco.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Maasdriel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een merkbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 met installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Maasdriel variëren enorm. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel check je een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Maasdriel. De getoonde kosten zijn zonder jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1170 – €2015
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2155 – €2960
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1105 – €2225
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €410 – €880
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€175 – €625
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Maasdriel.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct zo’n airco installeren door een professionele installateur in Maasdriel. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door velerlei bouwstenen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Daarnaast het periodieke onderhoud. Ook heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Ga maar uit van €80 tot €285 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco is anders per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem rekent plusminus 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Maasdriel. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De specialist inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie