Airco Installatie Hurwenen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Hurwenen resulteert in een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal lees je uitgebreide info over de beste soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook faciliteren we contactgegevens van lokale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hurwenen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Hurwenen. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hurwenen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website vind je snel en simpel gespecialiseerde vakmensen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-hurwenen-5327

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Hurwenen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installateurs kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In de vergelijker hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Hurwenen (gemeente Maasdriel, provincie Gelderland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Ammerzoden, Hedel, Bern, Nederhemert, Delwijnen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. We onderscheiden veel verschillende soorten producten die kunnen worden geplaatst. Hieronder bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Design airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Hurwenen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Hurwenen: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Split Airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Hurwenen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1050.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Hurwenen zijn heel divers. De tarieven wisselen per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder check je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Hurwenen. De getoonde prijzen zijn zonder het onderhoud, vullen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1150 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2180 – €2960
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1125 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€415 – €845
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €205 – €605
Tabel met de prijzen van airconditioning in Hurwenen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is te gebruiken via een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een warme woning in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct zo’n airco monteren door een professionele installateur in Hurwenen. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door een aantal onderdelen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. Verder moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je gemiddelde €85 tot €260 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van populaire merken als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem moet ongeveer 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Hurwenen. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie