Airco Installatie Deurne

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Deurne draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Hier bieden wij goede tips over de verschillende soorten apparaten en een handig keuzeadvies. Daarnaast tref je gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Deurne

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Deurne. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Deurne voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via deze website zoek jij razendsnel de beste montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-deurne-5753

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Deurne (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installateurs kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Ook kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het schema hierna vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Deurne (gemeente Deurne, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Laarbeek, Asten, Someren, Helmond, Son en Breugel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, of op je werk. Er zijn verscheidene producten die je kunt kiezen. Bijgaand tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Pluspunten van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Deurne: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Deurne: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Goedkoopste airco.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Deurne.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een fijne koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Deurne zijn nogal verschillend. De onkosten zijn weer anders per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het schema hierna bieden wij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Deurne. Deze prijsindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, reinigen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1200 – €1955
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2135 – €2955
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1195 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €445 – €835
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€170 – €620
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Deurne.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Deurne. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs kan men berekenen met velerlei aspecten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de montage. Vergeet niet een onderhoudscontract. Tevens heb je te dealen met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €95 tot €255 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt grofweg 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Deurne. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie