Airco Installatie Helmond

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Helmond resulteert in extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Op dit portaal bekijk je waardevolle informatie over de verscheidene type producten en een handig keuzeadvies. Eveneens faciliteren we de gegevens van erkende monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in huis installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Helmond

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Helmond. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Helmond voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij snel en simpel betrouwbare montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-helmond-5705

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Helmond (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Helmond (gemeente Helmond, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Son en Breugel, Oirschot, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo.

NaamAdresPostcodePlaats
Pekave BVVlierdensedijk 495705CKHelmond
Airco Specialist Nefel B.V.varenschut 17g5705DKHelmond
Vekah Koudetechniek & AircoDuizeldonksestraat 245705CAHelmond
Overzicht met airco montagebedrijven Helmond vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten systemen die je kunt kiezen. Hieronder check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Helmond: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Helmond: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Afzuigsysteem.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Helmond.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een aangename koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Helmond variëren enorm. De kosten zijn weer anders per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het volgende schema vind jij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Helmond. Deze kostenindicaties houden geen rekening met het onderhoud, navullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortToelichtingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1190 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2145 – €2925
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1195 – €2215
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€375 – €865
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€215 – €605
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Helmond.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Helmond. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door velerlei bouwstenen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Daarnaast het benodigde onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €85 tot €275 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van a-merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Helmond. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist inspecteert o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie