Airco Installatie Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten levert een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl tref je bruikbare info over de verschillende type apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien check je contact- en adresgegevens van regionale montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek jij eenvoudig ervaren installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-nuenen-gerwen-en-nederwetten-5671

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Nuenen, Gerwen en Nederwetten (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Nuenen, Gerwen en Nederwetten (gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk.

FirmaAdresPostcodePlaats
LuftmonGrasveld 25658GDEindhoven
ERF ServiceLodewijkstraat 3A5652ACEindhoven
Mike Peters Koeltechniek en MontageTijgerstraat 165645CKEindhoven
Tabel met airco montagebedrijven Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken

Extra koeling in huis?

Vind de beste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten producten die je kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco bijvullen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Nuenen, Gerwen en Nederwetten: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model kent 2 units: een buiten- en binnenunit. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Nuenen, Gerwen en Nederwetten: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Warmtepompen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te installeren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een prettige koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1175.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Nuenen, Gerwen en Nederwetten lopen zeer uiteen. De kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. De getoonde kosten houden geen rekening met onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingOnkosten
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1165 – €2030
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2210 – €2965
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1145 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €360 – €805
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€160 – €660
Lijst met de prijzen van airconditioning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco monteren door een erkende installateur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die zo op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal posten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop moet je rekening houden met een grotere stroomvraag en dus een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €85 tot €280 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt grofweg 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt bijv. naar verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie