Airco Installatie Woubrugge

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Woubrugge kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal verstrekken wij nuttige tips en informatie over de verschillende type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien verstrekken wij gegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Woubrugge

Het Nederlandse klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Woubrugge. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Woubrugge voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij snel & eenvoudig geschikte montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-woubrugge-2481

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Woubrugge (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montagepartners kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Daarnaast regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Woubrugge (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zwammerdam, Rijnsaterwoude, Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A.J. Brons Management & Consultancy BVMolenpad 22465ARRijnsaterwoude
Könst KlimaattechniekSmidskade 172461TRTer Aar
Lausberg HandelsondernemingP van Schravendijkstraat 312461VMTer Aar
Opsomming met airco montagebedrijven Woubrugge vergelijken

Extra koeling in huis?

Vind de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden diverse units die je kunt toepassen. In het volgende overzicht tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Multi split airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en de toenemende energierekening. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Woubrugge: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Woubrugge: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco op de wand.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Woubrugge.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een prettige koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco november 2022 incl. plaasen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Woubrugge liggen nogal uiteen. De onkosten variëren per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. Als een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het schema hierna geven wij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Woubrugge. Deze tariefindicaties zijn exclusief het onderhoud, vullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeBeschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1160 – €1955
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2125 – €2995
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1185 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €410 – €835
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€185 – €620
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Woubrugge.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is te gebruiken door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warm huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een professionele installateur in Woubrugge. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje komt tot stand door meerdere onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Verder heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €75 tot €310 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per type opstelling en koelvermogen. De professionele modellen hebben meer stroom nodig dan de kleine modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent rond de 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Woubrugge. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt o.a. naar compressor, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie