Airco Installatie Rijnsaterwoude

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Rijnsaterwoude resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal verstrekken wij vakkundige tips en informatie over de velerlei type toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Ook bieden wij contactgegevens van erkende montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner in huis in plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Rijnsaterwoude

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Rijnsaterwoude. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Rijnsaterwoude voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij zonder gedoe erkende installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-rijnsaterwoude-2465

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Rijnsaterwoude (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Verder kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Rijnsaterwoude (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen, Zevenhoven, Noorden.

FirmaAdresPostcodePlaats
A.J. Brons Management & Consultancy BVMolenpad 22465ARRijnsaterwoude
Könst KlimaattechniekSmidskade 172461TRTer Aar
Lausberg HandelsondernemingP van Schravendijkstraat 312461VMTer Aar
Opsomming met airco montagebedrijven Rijnsaterwoude vergelijken

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, of op je werk. Er zijn veel verschillende soorten producten waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Rijnsaterwoude: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Rijnsaterwoude: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s met verwarming.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te plaatsen, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Rijnsaterwoude.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco november 2022 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Rijnsaterwoude laten een grote variatie zien. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen essentieel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Rijnsaterwoude. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, reinigen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemToelichtingPrijzen
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1200 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2200 – €2955
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1200 – €2205
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€365 – €835
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€240 – €620
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Rijnsaterwoude.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een hete woning in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval een airconditioner installeren door een goede installateur in Rijnsaterwoude. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs bestaat uit meerdere onderdelen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een stijgend energieverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je een €80 tot €270 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van a-merken als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem verbruikt ruwweg 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Rijnsaterwoude. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur kijkt o.a. naar verdamper, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie