Airco Installatie Ubbena

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Ubbena biedt een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze adviseurs tref je praktische tips en informatie over de diverse soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens vind je gegevens van geschikte installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Ubbena

Het Nederlandse klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Ubbena. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ubbena voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk jij binnen no-time bekwame installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-ubbena-9492

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Ubbena (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatiepartners kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Verder regelen ze vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Ubbena (gemeente Assen, provincie Drenthe). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zeijen, Zeijerveld, Zeijerveen, Ter Aard, Rhee.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vergelijk de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort thuis of op kantoor. Er bestaan een aantal verschillende modellen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het geluid en het hoge energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Ubbena: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeembestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ubbena: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Plafond Airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Ubbena.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1175.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Ubbena lopen zeer uiteen. De onkosten variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel lees je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Ubbena. Deze tariefindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemToelichtingInvestering
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1210 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2220 – €2920
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1115 – €2225
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €420 – €840
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€160 – €650
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Ubbena.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is aan te zetten door middel van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval een airco plaatsen door een erkende installateur in Ubbena. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Ga maar uit van ongeveer €75 tot €285 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met de kleine modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem verbruikt zo’n 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Ubbena. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar verdamper, condensor, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie