Airco Installatie Zeijerveen

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Zeijerveen zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Hier verzamel je vakkundige tips en info over de diverse type modellen en een handig keuzeadvies. Verder faciliteren we contact- en adresgegevens van plaatselijke installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in een ruimte installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Zeijerveen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Zeijerveen. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Zeijerveen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze website check je probleemloos geschikte monteurs. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-zeijerveen-9489

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Zeijerveen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montage experts kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het schema hierna vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Zeijerveen (gemeente Assen, provincie Drenthe). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Ter Aard, Rhee, Taarlo, Zeegse, Vries.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vind de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit diverse soorten producten die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Vaste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Zeijerveen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Zeijerveen: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco met verwarming.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te installeren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Zeijerveen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Zeijerveen zijn heel divers. De onkosten wisselen per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel geven we een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zeijerveen. De getoonde kosten zijn zonder onderhoud, reinigen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1155 – €1985
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2175 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2270
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€395 – €845
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €665
Tabel met de prijzen van airconditioning in Zeijerveen.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 units: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is te gebruiken middels een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airco monteren door een professionele installateur in Zeijerveen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Ook zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je om en nabij de €75 tot €260 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De professionele modellen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem moet circa 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Zeijerveen. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur inspecteert o.a. expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie