Airco Installatie Gennep

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Gennep levert jou een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina bekijk je praktische tips en informatie over de verscheidene type modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast lees je contactgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een ruimte installeren regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Gennep

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groeiend aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Gennep. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Gennep voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij snel en simpel erkende vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-gennep-6591

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Gennep (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele installateurs kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem aanleggen. Ook zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In het schema hierna vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Gennep (gemeente Gennep, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal, Nijmegen, Kerkrade.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
CoolcubeEmmastraat 326591DWGennep
Hartog Montage Service & Onderhoud Dende Toverdans 1046584EEMolenhoek lb
AircomansBolder 16582BZHeumen
Overzicht met airco montagebedrijven Gennep vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen allerlei units die je kunt kiezen. In het volgende overzicht bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor thuis.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Gennep: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Gennep: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te monteren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Gennep.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Gennep kunnen flink uiteen lopen. De prijzen verschillen per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de bijgaande tabel tref je een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Gennep. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingTarieven
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1155 – €1980
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2180 – €2915
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1185 – €2255
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€435 – €820
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€235 – €630
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Gennep.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct zo’n airco installeren door een betrouwbare installateur in Gennep. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei onderdelen. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop krijg je te maken met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met plusminus €80 tot €250 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem rekent plusminus 1,35 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Gennep. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie