Airco Installatie Kerkrade

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Kerkrade zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl check je praktische tips en info over de beste oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder vind je de gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kerkrade

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Kerkrade. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Kerkrade voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check je zonder gedoe populaire monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-kerkrade-6465

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Kerkrade (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem installeren. Voorts zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Kerkrade (gemeente Kerkrade, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. We kennen diverse units waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Inbouw airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Kerkrade: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Kerkrade: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco reparatie.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Kerkrade.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een aangename koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Kerkrade kunnen flink uiteen lopen. De kosten zijn weer anders per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Als er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Kerkrade. De prijzen zijn exclusief onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingKosten
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1245 – €2050
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2190 – €2930
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1115 – €2255
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €435 – €900
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€155 – €660
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Kerkrade.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is te gebruiken a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner installeren door een STEK installateur in Kerkrade. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels vele factoren. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Ook krijg je te maken met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €85 tot €280 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type installatie en rendement / koelvermogen. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van marktleiders als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem moet grofweg 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Kerkrade. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. expansieventiel, compressor, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie