Airco Installatie Brunssum

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Brunssum zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina vind je uitgebreide tips en info over de beste toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Ook verstrekken wij adres- en contactgegevens van regionale installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een appartement installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Brunssum

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Brunssum. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Brunssum voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij zonder gedoe populaire vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-brunssum-6443

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Brunssum (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In de tabel hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Brunssum (gemeente Brunssum, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Heerlen, Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de populairste monteurs uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen velerlei soorten producten die je kunt toepassen. Hierna vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Airco met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Brunssum: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Brunssum: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco onderhoud.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Brunssum.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een fijne koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1375.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Brunssum liggen nogal uiteen. De prijzen verschillen per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Wanneer je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel tref jij een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Brunssum. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingInvestering
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1220 – €2035
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2155 – €2930
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1105 – €2230
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€365 – €805
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€185 – €640
Tabel met de prijzen van airconditioning in Brunssum.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is te gebruiken middels de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een erg hete woning in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner installeren door een goede installateur in Brunssum. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door vele bouwstenen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Tenslotte noemen we nog een stijgend energieverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Houd rekening met ongeveer €85 tot €270 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties vragen meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem moet bij benadering 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Brunssum. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie