Airco Installatie Mook en Middelaar

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Mook en Middelaar zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op dit portaal vind je nuttige tips en adviezen over de beste soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Ook vind je de gegevens van lokale installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Mook en Middelaar

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Mook en Middelaar. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Mook en Middelaar voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker check jij snel professionele installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-mook-en-middelaar-6586

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Mook en Middelaar (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem integreren. Verder dragen ze zorg voor onderhoud en service. In het schema hierna tref je showrooms en airco monteurs in Mook en Middelaar (gemeente Mook en Middelaar, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Heumen, Berg en Dal, Nijmegen, Kerkrade, Brunssum.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Hartog Montage Service & Onderhoud Dende Toverdans 1046584EEMolenhoek lb
AircomansBolder 16582BZHeumen
Airco KlimaatSteiger 236581KZMalden
Lijst met airco montagebedrijven Mook en Middelaar vergelijken

Verkoeling in huis?

Vind de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit velerlei soorten systemen die men kan installeren. In het volgende overzicht behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco zoeken op gebruik.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en de toenemende energierekening. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Mook en Middelaar: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Mook en Middelaar: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezekan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Mook en Middelaar.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Mook en Middelaar zijn nogal verschillend. De kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgaande overzicht geven wij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Mook en Middelaar. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, reinigen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeOmschrijvingTarieven
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €1990
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2215 – €2945
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1205 – €2235
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €350 – €825
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€180 – €645
Tabel met de tarieven van airconditioning in Mook en Middelaar.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen middels een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct de airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Mook en Middelaar. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten komt tot stand door velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Bovendien heb je te maken met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met een €70 tot €315 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters vergeleken met de kleine modellen. De moderne airco’s van populaire merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd om en nabij de 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Mook en Middelaar. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De specialist controleert onder andere naar koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie