Airco Installatie Watermaal-Bosvoorde

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? De juiste airco kopen in Watermaal-Bosvoorde draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website verstrekken wij concrete tips over de verschillende soorten producten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens tref je contact- en adresgegevens van regionale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Watermaal-Bosvoorde

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Watermaal-Bosvoorde. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Watermaal-Bosvoorde voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref jij snel en simpel bekwame installateurs. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-watermaal-bosvoorde-1170

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Watermaal-Bosvoorde (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem installeren. Daarnaast kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder tref jij showrooms en airco monteurs in Watermaal-Bosvoorde (gemeente Watermaal-Bosvoorde, provincie Brussel). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe, Evere, Jette, Ganshoren.

FirmaAdresPostcodePlaats
DamseauxThomas Frissenlaan 11160Oudergem
Coppens Charles Entreprises sprlKapitein Piretlaan 261150Sint-Pieters-Woluwe
ClimagicEdward Dekosterstraat 47/71140Evere
Schema met airco montagebedrijven Watermaal-Bosvoorde vergelijken

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de populairste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit velerlei soorten modellen die men kan installeren. In het gedeelte hieronder vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Multi split airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Watermaal-Bosvoorde: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Watermaal-Bosvoorde: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Watermaal-Bosvoorde.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2021 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Watermaal-Bosvoorde liggen nogal uiteen. De onkosten zijn weer anders per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het onderstaande schema vind je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Watermaal-Bosvoorde. De prijzen zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1200 – €2005
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2125 – €2910
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1175 – €2205
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €425 – €865
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€170 – €620
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Watermaal-Bosvoorde.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een extreme heet huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval de airco installeren door een professionele installateur in Watermaal-Bosvoorde. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt vastgesteld door een aantal aspecten. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Daarnaast noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €70 tot €300 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van populaire merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een normaal koelsysteem vraagt zo’n 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Watermaal-Bosvoorde. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie