Airco Installatie Jette

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een airco kopen in Jette kan enorm helpen voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook lees je de gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Jette

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Jette. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Jette voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je probleemloos bekwame monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-jette-1090

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Jette (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem installeren. Voorts zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Jette (gemeente Jette, provincie Brussel). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht.

FirmaAdresPostcodePlaats
AS VentilationJules Lahayestraat 2051090Jette
ES TechnikMayellestraat 361090Jette
V D VDe Selliers De Moranvillelaan 331082Sint-Agatha-Berchem
Gegevens van airco montagebedrijven Jette vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, of op je werk. We kennen verscheidene apparaten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Jette: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Jette: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Luchtbeheersing.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Jette.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Jette lopen zeer uiteen. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht lees je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Jette. Deze tariefindicaties houden geen rekening met onderhoud, vullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemBeschrijvingKosten
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1225 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2150 – €2970
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1155 – €2250
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €430 – €835
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€230 – €660
Lijst met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Jette.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is aan te zetten door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een heet appartement in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Jette. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten bestaat uit meerdere onderdelen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Dit schatten we op een €80 tot €285 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een basis koelsysteem rekent om en nabij de 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Jette. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie