Airco Installatie Halle

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Halle draagt bij aan extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal bekijk je waardevolle tips en info over de verschillende soorten apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Halle

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer Belgen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Halle. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Halle voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website vind jij probleemloos gecertificeerde vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-halle-2980

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Halle (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In de vergelijker hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Halle (gemeente Zoersel, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als S Gravenwezel, Sint-Lenaarts, Sint-Job-In-‘T-Goor, Hoevenen, Sint-Amands.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling thuis of op kantoor. Er zijn verscheidene units die kunnen worden geplaatst. Bijgaand bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Koelvermogen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Halle: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Halle: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco onderhoud.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Halle.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Halle variëren enorm. De aanschafprijzen wisselen per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan in het geval je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder vind jij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Halle. De kosten houden geen rekening met het onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1165 – €1995
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2145 – €2980
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1175 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €445 – €805
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€205 – €640
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Halle.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een hete woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Halle. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een energiezuinige manier een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs komt tot stand door velerlei factoren. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je om en nabij de €95 tot €310 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem benodigd plusminus 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Halle. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman controleert onder andere naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie