Airco Installatie Neerijnen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Neerijnen levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs tref je goede informatie over de verscheidene type apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede verzamel je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Neerijnen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Neerijnen. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Neerijnen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je binnen no-time gespecialiseerde installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-neerijnen-4182

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Neerijnen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Verder dragen ze zorg voor onderhoud en service. In onderstaand overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Neerijnen (gemeente West Betuwe, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Waardenburg, Tuil, Haaften, Hellouw, Herwijnen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Offertes van de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit meerdere producten die je kunt toepassen. Hieronder bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Plafond Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Neerijnen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent 2 units: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een aantrekkelijk koelrendement, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Neerijnen: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezekan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Caravan airco’s.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Neerijnen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1350.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Neerijnen kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna geven wij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Neerijnen. De prijzen zijn zonder het onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1210 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2225 – €2930
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1125 – €2240
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€450 – €875
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €190 – €670
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Neerijnen.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen middels een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Neerijnen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere bouwstenen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de installatie. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Ook moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op een €75 tot €305 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De professionele modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem moet ongeveer 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Neerijnen. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman checkt o.a. verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie