Airco Installatie Haaften

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Haaften levert jou een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl vind je praktische tips en info over de beste soorten modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens verzamel je de gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Haaften

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Haaften. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Haaften voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij snel en simpel betrouwbare installateurs. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-haaften-4175

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Haaften (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installatiepartners kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Tevens zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Haaften (gemeente West Betuwe, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Hellouw, Herwijnen, Oosterwijk, Heukelum, Deil.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de populairste specialisten uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Haaften: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Haaften: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco toepassingen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Haaften.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een fijne koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Haaften laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de vergelijker hieronder check je een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Haaften. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1250 – €2005
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2220 – €2990
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1160 – €2275
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€410 – €875
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€245 – €655
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Haaften.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Haaften. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs komt tot stand door meerdere aspecten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de plaatsing. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een hoger stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan ongeveer €90 tot €305 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan instap-modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem benodigd ruwweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Haaften. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt o.a. naar compressor, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie