Airco Installatie Koekelberg

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Koekelberg resulteert in een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal check je concrete info over de beste apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast verzamel je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Koekelberg

De temperaturen in België veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Koekelberg. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Koekelberg voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij snel en simpel lokale installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-koekelberg-1081

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Koekelberg (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montagepartners kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem integreren. Ook dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Koekelberg (gemeente Koekelberg, provincie Brussel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Sint-Gillis, Elsene, Etterbeek.

FirmaAdresPostcodePlaats
MR REFRIGERATIONBasilieklaan 1221081Koekelberg
Chauffage Brooze & FilsItterbeekse Laan 2771070Anderlecht
SysconstructWalcourtstraat 1911070Anderlecht
Gegevens van airco montagebedrijven Koekelberg vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn verscheidene apparaten die men kan installeren. Hieronder check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Kleinste airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Koekelberg: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Koekelberg: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Koekelberg.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een aangename koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Koekelberg laten een grote variatie zien. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Koekelberg. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1155 – €2020
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2155 – €2945
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1180 – €2230
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€415 – €860
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€185 – €610
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Koekelberg.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is te gebruiken via de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een goede installateur in Koekelberg. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door verschillende aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Tevens heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een hogere energierekening. Houd rekening met €85 tot €315 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De grotere installaties verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt ongeveer 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Koekelberg. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie