Airco Installatie Anderlecht

Wil je het graag koel houden in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Anderlecht biedt een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl lees je handige informatie over de meest gebruikte soorten systemen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede tref je gegevens van geschikte montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een appartement installeren kan al vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Anderlecht

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Anderlecht. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Anderlecht voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website bekijk je razendsnel de beste montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-anderlecht-1070

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Anderlecht (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen overal een gedegen klimaatsysteem inregelen. Verder dragen ze zorg voor onderhoud en service. In het onderstaande overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Anderlecht (gemeente Anderlecht, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sint-Gillis, Elsene, Etterbeek, Schaarbeek, Brussel.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Air ExécutionAakaai 11070Anderlecht
SysconstructWalcourtstraat 1911070Anderlecht
WistiLouizalaan 4051050Elsene
Gegevens van airco montagebedrijven Anderlecht vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan een aantal verschillende producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Anderlecht: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Anderlecht: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Prijzen van airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Anderlecht.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een fijne koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Anderlecht lopen zeer uiteen. De kosten verschillen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het onderstaande overzicht bieden wij een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Anderlecht. Deze tariefindicaties houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, vullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelBeschrijvingTarieven
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1200 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2175 – €3000
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1120 – €2260
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €385 – €885
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€245 – €695
Lijst met de kosten van aannemers airconditioning in Anderlecht.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kan men activeren middels een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco monteren door een STEK installateur in Anderlecht. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten bestaat uit meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €95 tot €275 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem gebruikt ruwweg 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Anderlecht. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie