Airco Installatie Etterbeek

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Etterbeek zorgt voor een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze adviseurs lees je concrete informatie over de verschillende soorten modellen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook verstrekken wij de gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.350,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Etterbeek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groeiend aantal Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Etterbeek. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Etterbeek voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij snel en simpel deskundige vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de type installaties.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-etterbeek-1040

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Etterbeek (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Tevens staan ze open voor het benodigde onderhoud. In de lijst hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Etterbeek (gemeente Etterbeek, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Schaarbeek, Brussel, Maldegem, Sint-Laureins, Kaprijke.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Sanydro MaintenanceSmaragdlaan 451030Schaarbeek
R & Water TechnicsSchijfstraat 511020Laken
Sani FuturThys-Vanhamstraat 381020Laken
Tabel met airco montagebedrijven Etterbeek vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Check de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden meerdere modellen die mogelijk interessant zijn. Hieronder bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Etterbeek: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Etterbeek: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Etterbeek.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1350.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Etterbeek laten een grote variatie zien. De tarieven fluctueren sterk per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen essentieel. Als de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de bijgaande tabel geven we de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Etterbeek. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingInvestering
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1180 – €2020
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2175 – €2965
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1190 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €445 – €825
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €205 – €685
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Etterbeek.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is te gebruiken via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een warme woning in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat een airco installeren door een erkende installateur in Etterbeek. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten kan men berekenen met diverse factoren. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Ga maar uit van een €85 tot €310 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en koelvermogen. De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van de bekende merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem verbruikt ruwweg 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Etterbeek. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt bijv. naar compressor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie