Airco Installatie Haasdonk

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Haasdonk resulteert in een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier bieden wij vakkundige tips over de verscheidene soorten apparaten in België en een handig keuzeadvies. Eveneens verzamel je contact- en adresgegevens van regionale montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in de woning installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Haasdonk

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Haasdonk. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Haasdonk voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij razendsnel bekwame installateurs. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-haasdonk-9120

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Haasdonk (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem samenstellen. Ook zorgen zij voor onderhoud en service. In het volgende schema zoek jij showrooms en airco monteurs in Haasdonk (gemeente Beveren-Waas, provincie Oost Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Sinaai-Waas, Belsele, Nieuwkerken-Waas, Gontrode, Zeveneken.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende systemen die je kunt kiezen. Hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Haasdonk: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Haasdonk: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Haasdonk.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Haasdonk zijn heel divers. De tarieven kunnen afwijken per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Haasdonk. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1225 – €1955
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2145 – €2910
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1185 – €2205
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €450 – €900
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€210 – €660
Lijst met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Haasdonk.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kun je aan en uitzetten middels een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Haasdonk. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die zo met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs kan men berekenen met meerdere onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Tevens heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €80 tot €255 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig dan instap-modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem vraagt om en nabij de 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Haasdonk. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie