Airco Installatie Beveren-Waas

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Beveren-Waas levert jou extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina vind je vakkundige informatie over de verschillende type oplossingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook vind je gegevens van erkende monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Beveren-Waas

De temperaturen in België veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Beveren-Waas. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Beveren-Waas voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je binnen no-time betrouwbare vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-beveren-waas-9120

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Beveren-Waas (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Ook dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Beveren-Waas (gemeente Beveren-Waas, provincie Oost Vlaanderen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Sint-Niklaas, Melle, Lochristi, Destelbergen, Zelzate.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan diverse systemen die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en de toenemende energierekening. Tevens is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Beveren-Waas: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model kent 2 componenten: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Beveren-Waas: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco voor slaapkamer.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te monteren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Beveren-Waas.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een verwarming. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1375.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Beveren-Waas zijn heel divers. De tarieven wisselen per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In onderstaand overzicht verstrekken wij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Beveren-Waas. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, navullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1170 – €2010
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2215 – €2995
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1140 – €2260
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €410 – €800
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€180 – €610
Overzicht met de prijzen van aannemers airconditioning in Beveren-Waas.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warme woning in juni tot september en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Beveren-Waas. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt bepaald door meerdere factoren. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Als laatste heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €95 tot €315 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig dan eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt ruwweg 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Beveren-Waas. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur controleert onder andere naar koelvloeistof, verdamper, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie