Airco Installatie Vrasene

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Vrasene draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs vind je concrete tips over de diverse soorten apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast check je gegevens van erkende monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Vrasene

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer Vlamingen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Vrasene. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Vrasene voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij binnen no-time betrouwbare vakmensen. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-vrasene-9120

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Vrasene (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Bovendien kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Vrasene (gemeente Beveren-Waas, provincie Oost Vlaanderen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Melsele, Kallo, Haasdonk, Sinaai-Waas, Belsele.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning of kantoorpand. Er zijn velerlei soorten modellen die men kan installeren. In onderstaande tekst check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Vrasene: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Vrasene: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Beste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te monteren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Vrasene.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Vrasene zijn heel divers. De prijzen wisselen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel geven wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Vrasene. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeBeschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €2010
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2125 – €2960
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2290
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €400 – €805
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €190 – €625
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Vrasene.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen middels een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie de airco plaatsen door een STEK installateur in Vrasene. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De uiteindelijke prijs bestaat uit velerlei posten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Daarbij heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan ongeveer €90 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd circa 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Vrasene. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie