Airco Installatie Sint-Gillis

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een airco kopen in Sint-Gillis levert jou een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal verstrekken wij belangrijke tips over de meest gebruikte soorten producten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook bieden wij adressen van plaatselijke montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Sint-Gillis

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Sint-Gillis. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Sint-Gillis voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je binnen no-time gespecialiseerde montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-sint-gillis-1060

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Sint-Gillis (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In de tabel hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Sint-Gillis (gemeente Sint-Gillis, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Elsene, Etterbeek, Schaarbeek, Brussel, Maldegem.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
WistiLouizalaan 4051050Elsene
SOS ServicesLouizalaan 661050Brussel
Sanydro MaintenanceSmaragdlaan 451030Schaarbeek
Tabel met airco montagebedrijven Sint-Gillis vergelijken

Extra koeling in huis?

Vergelijk de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit velerlei soorten apparaten die je kunt kiezen. Hieronder check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Beste airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Sint-Gillis: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Sint-Gillis: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Sint-Gillis.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een merkbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Sint-Gillis variëren enorm. De prijzen variëren per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het koelvermogen essentieel. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de tabel geven wij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Sint-Gillis. Deze kostenindicaties houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeBeschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1160 – €1970
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2150 – €2955
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1170 – €2285
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €380 – €860
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€165 – €645
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Sint-Gillis.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kun je aan en uitzetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een warm huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat dan snel de airco plaatsen door een professionele installateur in Sint-Gillis. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door vele bouwstenen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop heb je te dealen met een grotere stroomvraag en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €90 tot €300 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met instap-modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem moet zo’n 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Sint-Gillis. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie