Airco Installatie Oudergem

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Oudergem biedt een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal verstrekken wij nuttige informatie over de verscheidene type apparaten in België en een handig keuzeadvies. Tevens vind je de gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Oudergem

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Oudergem. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Oudergem voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind je eenvoudig vakbekwame installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-oudergem-1160

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Oudergem (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame monteurs kunnen overal het juiste klimaatsysteem maken. Bovendien staan ze open voor onderhoud en service. In het schema hierna vergelijk je showrooms en airco monteurs in Oudergem (gemeente Oudergem, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Sint-Pieters-Woluwe, Evere, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
DamseauxThomas Frissenlaan 11160Oudergem
Coppens Charles Entreprises sprlKapitein Piretlaan 261150Sint-Pieters-Woluwe
ClimagicEdward Dekosterstraat 47/71140Evere
Schema met airco montagebedrijven Oudergem vergelijken

Extra koeling in huis?

Check de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit meerdere producten die men kan installeren. In het gedeelte hieronder check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Split Airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Oudergem: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Oudergem: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Stroomverbruik.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Oudergem.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Oudergem lopen zeer uiteen. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht check je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Oudergem. Deze prijsindicaties zijn zonder periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1215 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2165 – €2945
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1185 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €380 – €800
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€230 – €700
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Oudergem.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in juni tot september en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco installeren door een goede installateur in Oudergem. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels een aantal posten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Tenslotte heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €95 tot €290 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt rond de 1,60 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Oudergem. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie